COOLEST SHOP TO FOLLOW!

Kennen jullie Big & Belg? Dat is een hele hippe winkel in Amsterdam, nou ja eigenlijk 2 winkels, hele coole kinderkleding winkels! Maar waarom heten ze eigenlijk Big&Belg? Ik vroeg het Liselot, 1 van de Eigenaressen.

Liselot beter bekend als Big, tekende altijd varkentjes en is niet bang om dik of vies te worden en Belg heet eigenlijk Iris, ja 1 x raden waar die vandaan komt.Zo noemden ze elkaar al op de kunstacademie en daar besloten ze in het 1e jaar al dat ze geen kunstenaar of leraar wilden worden, maar hun eigen winkel/werkplaats wilden beginnen. Logisch natuurlijk dat ze die naar zichzelf zouden noemen en iedereen maar sissen: hoe gaan ze die winkel noemen? Ze maakten toen muurschilderingen en handgemaakte sieraden. De 3e dame Sarah kende Liselot net zolang als Belg en die kwam hun team versterken toen ze een echte winkel kregen om in te “spelen”. Zij was zo cool om hun & teken te worden, zodat ze onder die naam door konden gaan.

Liselot blijft het super grappig vinden dat de naam nu een soort begrip is geworden, met mensen die hem heel Engels uitspreken. Muurschilderingen maken ze nu nog steeds, maar dan gewoon in de winkels en die winkels zijn echt heel erg cool.

Mocht je dus in Amsterdam zijn, dan moet je daar zeker binnen huppelen, want ze hebben een hinkelpad op de vloer er staat een bed en oh ja en ze verkopen ook nog kinderkleding en speelgoed, klein detail. Ze verkopen mooie merken als Stella McCartney, Barn of Monkeys, Bobo Choses, Mini Rodini, BangBang Copenhagen, Hugo Loves Tiki, Beau Loves en nog veel meer moois!

Echt even binnenlopen dus, have fun!

BewarenBewaren