ALLERGIC SS19 CAROLINE BOSMANS

Zoals jullie weten ben ik groot fan van de Belgische designer Caroline Bosmans. Waarom? Omdat ze geweldig mooie kleding ontwerpt, maar ook omdat ze iedere collectie weer met haar designs een boodschap wil overbrengen die over actuele thema’s gaat. Deze collectie heeft als naam “allergic”, want steeds meer kinderen krijgen allergieën door onze moderne samenleving.

In de collectie zien we weer de supergave wijd uitlopende rokken en jurken in prachtige stoffen met daarop aparte designs. Zoals dit keer o.a. een kip met neusspray, een genetisch gemanipuleerde kip, pillen, een paard wat me doet denken aan een piñata en de gewaagde tekst ()hell onder een schelp. Ook is er een comfortabel sportief pak aanwezig met stoere bies aan de zijkant, diezelfde bies zie je terug als strik bovenop de coole caps die iedere collectie terugkomen.

De bijbehorende editorial foto’s zijn mooi en geweldig van kleur, alsook gewaagd, pittig en confronterend voor sommige mensen, want je wilt je kind niet in het ziekenhuis zien. Toch is het ook de realiteit die Caroline ons wil laten zien en waar zij ons bewust van wil maken.

Caroline heeft veel positieve reacties op de foto’s ontvangen, maar ook negatieve. Ik zelf hoor bij de positieve groep, terwijl je dat misschien niet zou denken als je mijn persoonlijke verhaal kent:

“Ons 1zoontje Johnny is in het ziekenhuis geboren, helaas was hij een aantal uren voor de bevalling al overleden. In de periode dat ik zwanger van hem was ging ik in en uit het ziekenhuis, dit omdat er iedere keer van alles mis was, dus nee ik had geen fijn gevoel bij een ziekenhuis.”

“Tijdens de zwangerschap van ons 2zoontje Drago ging ik ook veel naar het ziekenhuis, dit keer puur ter controle. Toen hij eenmaal was geboren is hij na 4 weken geopereerd, weer waren we in het ziekenhuis, maar nu met een positieve reden, want ze konden ons kindje dit keer juist wel helpen!”

Dus ja, ik begrijp het zeker als mensen kritiek geven op de foto’s. Ik bekijk het juist van de positieve kant, er gebeuren ook hele positieve dingen in het ziekenhuis.  Het is nu eenmaal de realiteit, steeds meer kinderen krijgen allergieën door onze moderne samenleving. Deze collectie en vooral de naam van de collectie zet mij aan het denken, of ik zelf iets kan bijdragen om de wereld beter te maken voor onze kinderen?!

De collectie is weer schitterend en te koop vanaf vandaag. Nog iets interessants, de “die-hard fans” van CB weten het vast al, maar voor de “die-hard fans in opleiding”: in juli komt de 1eofficiële jongenscollectie uit genaamd BO(Y)SMANS! Nog even geduld dus, maar wel alvast te volgen op Instagram onder de naam @boysmansbelgium.

Art direction and photography: Fuckstudiodada.
Production by: Bouncerocks.