DE MODELLEN CLUB ♥ CAROLINE BOSMANS

Wat is de meest aparte modellenoproep die jij ooit hebt gezien?

Een aantal weken geleden plaatste de fantastische Belgische ontwerpster Caroline Bosmans een aantal oproepen:

  • Gezocht! Kippen (liefst witte) voor fotoshoot
  • Gezocht! Bodybuilder voor fotoshoot
  • Last minute! Gezocht! Drag Queen voor shoot

Tsja en als ik dat lees, dan weet ik gewoon dat er weer een super vette editorial aan zit te komen! Dus toen de uiteindelijke foto’s van de shoot in mijn mailbox verschenen keek ik, zoals iedere keer, mijn ogen weer uit. Wat Caroline Bosmans en fotograaf Shari Ruzzi en uiteraard de modellen toch iedere keer weer creëren, is in mijn ogen gewoon kunst!

Ik vroeg aan Caroline: Zo gaaf, hoe doet jouw Charlie (dochtertje van Caroline) dat toch zo knap? Ze zei: Dank je! Superkind. Ik persoonlijk vind Charlie een supermodel zo jong en al zo getalenteerd!

Iedere keer weer brengt Caroline een collectie uit met een mooie en sterke boodschap. De nieuwe collectie F/W 2018/2019 heet: Das leben ist kein märchen, vertaling: Het leven is geen sprookje. En dat klopt, het leven is zeker geen sprookje, helaas is er genoeg ellende op de wereld, iedereen heeft weleens een stuk drama in zijn leven meegemaakt.

Ik zou het liefst in haar hersenen willen kruipen om te zien wat er in haar creatieve brein omgaat en hoe zij dingen vertaald naar haar ontwerpen. Ik heb Caroline helaas over deze collectie niet persoonlijk gesproken, maar zoals ik het in de foto’s en in de opdrukken van de mooie ontwerpen zie, heeft ze misschien dit gedacht:

“Het leven is geen sprookje en sprookjesfiguren zijn niet perfect. Pinokkio stak zijn neus in andermans zaken en dat heeft heel pijnlijk voor hem uitgepakt. Oude dwergen huppelen niet meer zo vrolijk rond, maar lopen achter een rollator met daarin juist de giftige appel. En ja, zelfs bij prinsessen die te veel champagne drinken, komt het er net zo vlot weer uit, maar dat natuurlijk wel in de vorm van een geweldige regenboog straal!”

But what about the Bodybuilder and the Drag Queen? Voor mij zijn dat de echte “aardse” sprookjesfiguren en zij zijn geweldig, net zoals de collectie van Caroline Bosmans!

Je shopt de collectie o.a. bij Orange Mayonnaise, Lancelot 4 kids  en I Am Kid.